Fjällräven Polar 2017 – De reis van m’n leven

This article is also available in: Engels

Nog 2 dagen en dan is het zover. Dan vertrek ik van Schiphol richting Stockholm om aan de reis van m’n leven te beginnen. In Stockholm zal ik 27 mede-avonturiers van over de hele wereld ontmoeten, waarmee ik de daarop volgende 7 dagen zal doorbrengen. En met doorbrengen bedoel ik overleven in de wildernis, kamperen in de sneeuw en hopelijk genieten van het Noorderlicht. Wij gaan namelijk meedoen aan Fjällräven Polar 2017.

Fjällräven Polar 2017

Afgelopen december veroverde ik met 12326 stemmen een plek in deze expeditie. Een gewilde plek, om het maar zacht te zeggen, want er deden onnoemlijk veel mensen mee aan deze wedstrijd. Samen met Freek van Eijk mag ik de Benelux gaan representeren tijdens Polar. Een unieke kans die niet veel mensen krijgen.

Off the grid

Maar een vakantie wordt het niet. Of zoals mijn collega’s zeiden “Je gaat niet zomaar op reis. Je gaat iets HEEL bijzonders doen.” We moeten straks zelf ons eten koken, vuur maken, onze tent opzetten, voor de honden zorgen, etc. Allemaal activiteiten die ik nog nooit ondernomen heb in de sneeuw. Sterker nog: hoe werkt dat als er een sneeuwstorm is?! Gelukkig gaat Fjällräven ons uitrusten met alle gear die we nodig hebben en krijgen we de eerste twee dagen les in ‘kou management’, het opzetten van onze tent, het verzorgen van de honden en het besturen van de slee.

En dan mogen we op reis. 5 april aanstaande zullen we beginnen aan een sledetocht van 330 kilometer van Signaldalen (noord-Noorwegen) naar Jukkasjärvi (noord-Zweden). Vier dagen lang zullen we off the grid zijn en helemaal opgaan in de natuur. We zullen nieuwe vrienden maken, belangrijke levenslessen leren en volgens voorgaande Polar deelnemers zelfs veranderen als mens.

Fjällräven Polar 2017
Bron: Fjällräven Polar

De reis van m’n leven

Toen ik vorig jaar januari op een hondenslee stond in noord-Noorwegen, werd ik overdonderd door emoties en zei ik hardop “Dit wil ik de rest van mijn leven doen. Dit is wat geluk is. Dit is het.” En nu ineens mag ik deze bijzondere reis gaan maken.. Of ik er klaar voor ben? Geen idee. Maar ruimte voor twijfel is er niet meer. Ik ga dit doen. Ik mag dit meemaken. Dit wordt de reis van m’n leven.

Fjällräven Polar 2017

Mocht je mijn avontuur willen volgen, gebruik dan onderstaande links. Ikzelf zal de vier dagen dat we de tocht maken zelf geen berichten plaatsen op social media, maar via de officiële Fjällräven Polar kanalen kun je meekijken! Fjällräven zal iedere avond om 20:00 een video uploaden met een terugblik op de dag.

Ik ben zo waanzinnig dankbaar voor deze kans en ik kan dan ook niet in woorden uitdrukken hoe veel dit voor mij betekent. Ongeveer alles dat we in deze week gaan doen, ligt ver buiten mijn comfort zone, dus paniek, zenuwen en blijdschap wisselen elkaar al een aantal dagen af. Mijn koffer is gepakt. Ik ben er klaar voor. Ik ga meedoen aan Fjällräven Polar 2017. Let the adventure begin!

(Klik hier voor meer over dit geweldige avontuur..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *