Help mij naar de Arctische wildernis met de Fjällräven Polar contest!

Fjallraven Polar Contest

This article is also available in: Engels

Afgelopen januari verliet ik met pijn in mijn hart het hoge noorden van Scandinavië. Na een sprookjesweek vol bijzondere, spraakmakende en ontroerende avonturen vlogen we van -40 terug naar -2. De weken die daarop volgden keek ik met weemoed naar onze Noorderlichtfoto’s, sprak ik op Facebook met een hartverscheurend gevoel van heimwee met de personen die we daar ontmoet hadden en deed ik er alles aan om de scheur in mijn hart te lijmen met afleidende activiteiten. Ik heb altijd geweten dat mijn hart in Noorwegen ligt en dat ik daar thuishoor, maar toen ik tot mijn knieën in de sneeuw stond te staren naar het Noorderlicht wist ik het zeker: Ik ben in het verkeerde land geboren.

Fjallraven Polar Contest

Fjällräven Polar contest

Mijn chronische gevoel van heimwee verdween als sneeuw voor de zon toen ik een aantal weken geleden de Fjällräven Polar contest ontdekte. Een wedstrijd, georganiseerd door het Zweedse kledingmerk, met als hoofdprijs: 300km door de Arctische wildernis met meer dan 100 bloedfanatieke sledehonden en mede-avonturiers van over de hele wereld.

Met prikkende ogen van de emoties en vlinders in mijn buik besloot ik dat dit een kans was die ik niet kan laten gaan. Maar ergens vond ik het ook angstaanjagend. Afgelopen woensdag ging de contest van start. In eerste instantie wilde ik mezelf niet inschrijven, omdat ik bang zou zijn dat het louter voor teleurstellingen zou zorgen. Maar deze droom laten schieten zou dommer dan dom zijn. Dus schreef ik mij afgelopen vrijdag in. Met het lood in mijn schoenen.

En toen gebeurde er dit:

Fjällräven Polar 2017

Binnen een weekend schoot ik naar de nummer 1 van de Benelux. En laat dat nu precies de positie zijn die ik nodig heb om mee op deze reis te mogen! Ik ben compleet overdonderd door de support, lieve woorden en motiverende berichten die ik de afgelopen dagen kreeg. Waarvoor oneindig veel dankjewel. Echt. Dank.

MAAR! Er kan nog tot 15 december gestemd worden, dus tot die tijd moet ik mijn positie zien te verdedigen. En de concurrentie is moordend. Mijn droom is nu ineens binnen handbereik. En ik heb JOUW hulp nodig om deze te verwezenlijken. Ik beloof plechtig om niet 5 dagen huilend van geluk achterop de slee te staan. En je een kerstkaart, verjaardagskaart, stuk cheesecake of knuffels naar keuze op te sturen / te komen brengen in ruil voor je stem.

Help je mij terug naar huis te gaan?

STEMMEN DOE JE HIER!

Fjallraven Polar Contest
Foto: Fjällräven Polar

1 gedachte over “Help mij naar de Arctische wildernis met de Fjällräven Polar contest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *