Ik ga op reis en ik neem mee..

Morgen is het eindelijk zover.. Dan stappen we op het vliegtuig voor onze trip naar Tromsø! We hebben er waanzinnig veel zin in en duimen al weken voor het Noorderlicht, maar we hebben één grotere zorg: warm blijven! Want wat neem je mee als je naar de vrieskou vliegt, in plaats van naar de zon?

Survivalexpert Les Stroud leerde ons ooit “You sweat, you die”. En dat advies nemen we nogal serieus, want als je in de vrieskou (in het wilderniskamp kunnen de temperaturen zakken tot -30) bivakkeert, wil je dat natuurlijk gewoon na kunnen vertellen. Bij voorkeur met al je ledematen er nog aan.

De sleutel om warm te blijven is werken met laagjes. Dat is niet alleen het advies van mister Stroud, maar ook van organisatie Visit Tromsø. Zij beschrijven dat je het beste met 4 lagen kunt werken: 1. thermo ondergoed, 2. tussenlaag van wol of fleece, 3. een warme trui of vest, sjaal en ski-broek en tot slot 4. een muts, handschoenen en wind- en waterdichte jas.

2016-01-20 13.03.25Ik ben zelf nogal een koukleum, dus heb extra voorzorgmaatregelen genomen. Wat zit er allemaal in mijn koffer?

Sorel snowboots
Het eerste dat wij doen als we nieuwe outdoor spullen nodig hebben, is naar Bever gaan. Daar slagen we namelijk al-tijd. Deze keer was geen uitzondering. Het eerste paar snowboots dat ik aantrok, was meteen raak. Het belangrijkste: ze zijn warm, fluffy, waterdicht en zwart! En ze zaten als gegoten. Dus scoorde ik 1964 Pac Nylon snowboots van Sorel. Gemaakt van waterdicht nylon en ‘gevulkaniseerd rubber’. Klinkt fancy! Ze moeten mijn voeten warm kunnen houden tot  -40 °C. Challenge accepted!

hdbbd12005_7070_11_nl

 

– Jack Wolfskin handschoenen
Eén van de belangrijkste dingen, naast schoeisel, zijn handschoenen. Ik koos voor dit (zwarte, ehehe) paar van Jack Wolfskin. Ze zijn windblokkerend, waterdicht en super zacht! En net iets te groot, waardoor ik er nog een dunnere handschoen onder kan dragen. Zeker met fotograferen, ga ik daar een hoop profijt van hebben!

 

O’neill muts
Zet iets met zo’n zacht wit schapenbontdinges op mijn hoofd en ik ben verkocht. Dat is precies het verhaal achter deze muts. Jammer dat ze geen hele zwarte hadden, maar ach. Deze past mooi bij m’n rugzak!

gqadd52001_3531_01_nl

O’neill trui
Op deze trui werd ik in de winkel al meteen verliefd. Ik schrok een beetje van de prijs, maar wilde hem tegen beter weten in toch passen. Eigen schuld, dikke bult, want toen was ik nog meer verliefd. Ik besloot om ‘m te laten hangen, want de dag was duur genoeg, maar 3 dagen later had ik daar nog steeds spijt van.. En dus besloot ik ‘m alsnog te bestellen. En nu zit deze beauty alsnog in mijn koffer! De binnenkant is van fleece en hij zit ZO lekker. Ik vind het bijna jammer dat ie te warm is om in huis te dragen.

bfacd52001_7010_01_nl

Thermo ondergoed
Op aanraden van verschillende wintersporters hebben we ons thermo ondergoed bij de HEMA aangeschaft. We hebben allebei de standaard uitvoering van HEMA zelf en ik heb nog een extra legging gekocht om ‘s nachts te dragen als we in het wilderniskamp slapen.

Vriendinnendingen
Omdat wintervakanties en het shoppen daarvoor echt HEEL duur is, kreeg ik hulp aangeboden. Ik heb nu een ski-jas, ski-broek, ski-sokken, 2 warme vesten en een paar setjes thermokleding van mijn lieve vriendin en ski-expert Marloes (THANKS BABE!!!). Hier ga ik ZÓ veel plezier van beleven. Die ski-broek komt praktisch tot mijn oksels en de jas is gevoerd met van dat dekbedspul. JOE!

Verder:
– Zonnebril voor op de sneeuwscooter;
– Watervrije zonnebrandcrème en lippenbalsem met UV-filter;
– Been- en polswarmers;
– Warme truien en vesten;
– Een sjaal waarin ik kan verdrinken;
– Sportbroeken voor over thermo-ondergoed en onder ski-broek;
– Thermoleggings als reserve tussenlaag;
– Onesie (DUH!);
– Sloffen voor in het hotel;
– 21 paar sokken;
– Camera’s (GoPro, Canon IXUS 150, Sony A7S);
– Vaseline, bodylotion en bodybutter om mijn huid van de ondergang te redden;
– Een hoopje medicijnen voor als mijn verkoudheid doorzet.

Nu dat ding nog in Noorwegen krijgen zonder een hernia op te lopen..

Wat is jouw onmisbare wintervakantieitem?

3 gedachten over “Ik ga op reis en ik neem mee..

  1. Hoi Michelle,
    op het gebied van kleding heb ik nog wel een tip: De truien en onderkleding van Woolpower uit Zweden. Warm, stijlvol en duurzaam. Zie de link naar het artikel op m’n blog.
    En verder denk ik dat in het lijstje een reflecterende nooddeken en een fluitje niet mogen ontbreken. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan kunnen deze lichte en goedkope items je leven redden.
    Veel plezier in de sneeuw,
    Walter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *