Vanaf 2019 kun je in Noorwegen onder water dineren

diner Noorwegen

This article is also available in: Engels

Je kunt in Noorwegen al koffie drinken met prachtige vergezichten, dineren onder het Noorderlicht en slapen in ijshotels, maar architectenbureau Snøhetta gaat nog een stapje verder. Vanaf 2019 kun je in het zuidelijkste puntje van Noorwegen dineren ONDER WATER. Wat?! Ja, echt. Snøhetta ontwierp Europa’s allereerste onderwaterrestaurant en gaat deze bouwen in Båly, een dorpje aan de zuidkust van Noorwegen.

dineren Noorwegen
Bron: Snøhetta

Spectaculair uitzicht

Behalve dat Under straks een prachtig restaurant in de vorm van een aquarium zal zijn, is het de bedoeling dat het bouwwerk onderdeel wordt van de zeeomgeving. Het restaurant zal gaan rusten op de zeebodem, zo’n vijf meter onder het wateroppervlak. De metersdikke betonnen muren zullen ervoor zorgen dat de gasten droge voeten houden.

De eetgelegenheid krijgt drie verdiepingen met ruimte voor 80 tot 100 gasten en zal beschikken over een heuse champagne bar. In het interieur zal het maritieme thema goed zichtbaar zijn met dank aan schelpen, stenen en zand. Een blauw-groen kleurenthema moet de inrichting compleet maken. Met natuurlijk als grote kers op de taart een gigantisch raam dat zorgt voor een spectaculair onderwateruitzicht.

dineren Noorwegen
Bron: Snøhetta

Lokale menukaart met vis, gevolgte en schaap

Solliciteren is zinloos, want de chefkok is al aangesteld. Zijn naam is Nicolai Ellitsgaard Pedersen. Voormalig chef van Måltid in Kristiansand. Zijn zorgvuldig opgestelde menukaart zal uiteraard bestaan uit een selectie van de meest verse vis en schaaldieren, maar ook zeevogels en wild schaap van de nabijgelegen eilandjes.

dineren Noorwegen
Bron: Snøhetta

Een prikkelende onderwaterbeleving

‘Under’ betekent niet alleen ‘onder water’, maar is in het Noors ook nog eens te vertalen naar ‘wonder’. Vanaf 2019 heeft Under als missie om de veelzijdige biodiversiteit van moeder natuur te tonen aan het grote publiek. Naast een gezellig uitje, moet het restaurant dus ook informatief worden. Snøhetta hoopt met deze bijzondere beleving zowel fysiek als intellectueel alle zintuigen van de bezoekers te prikkelen.

dineren Noorwegen
Bron: Snøhetta

Wat mij betreft is dat nu al geslaagd en gaat dit restaurant met uitroeptekens op mijn bucketlist. Met wie wil jij in 2019 in dit restaurant dineren?

 

4 gedachten over “Vanaf 2019 kun je in Noorwegen onder water dineren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *