Vakantie Noorwegen

Wil jij genieten van eindeloze wandelingen in de ruige natuur, wildkamperen in niemandsland, de meest adembenemende roadtrips maken en op jacht naar het Noorderlicht? Ga dan op vakantie naar Noorwegen! Of je nu een rondreis wilt maken, op winter- òf wandelvakantie wilt, in het veelzijdige Noorwegen vind je voor ieder wat wils! Scroll verder voor reisinspiratie of bekijk meteen de pagina die je zoekt:

– Wandelen in Noorwegen
Stedentrips in Noorwegen
Op rondreis door Noorwegen
Winter in Noorwegen
Het laatste nieuws uit Noorwegen

Vakantie Noorwegen

Noorwegen, in het Noors Kongeriket Norge, is met haar oppervlakte van 385.155km² maar liefst 9 keer zo groot als Nederland en barst van de onaangetaste natuur. Met maar 5 miljoen mensen inwoners is Noorwegen het op drie na dunstbevolkte land van Europa. Op de uitzondering van een paar ‘grote’ steden na, wordt het grootste deel van het land gedomineerd door ruige bossen, groenblauwe fjorden en duizelingwekkend hoge bergen.

Op Lost in Norvana vind je alle reisinspiratie die je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie naar Noorwegen. Waan je op de top van de wereld op de beroemde Trolltunga, vergaap je aan de haarspelbochten van de indrukwekkende Trollstigen, of ga op hondensledetocht in Signaldalen! Ik probeerde het allemaal voor je uit en vertel je alles wat je moet weten.

Praktische tips voor een vakantie naar Noorwegen

Uitzicht op Blanebba onderweg naar Romsdalseggen

Het land

Noorwegen is een super veelzijdig land. Hier vind je alle informatie over het land, de cultuur en de Noorse keuken

Fjällräven Polar 2018

De mensen

Hier lees je alles wat je moet weten over Noren voor je op vakantie gaat naar Noorwegen

Safety first!

Ik maakte de fouten alvast voor je, zodat jij ze niet nog eens hoeft te maken. Blijf veilig en lees je in!

lostinnorvana

Have fun 🙂

Door de jaren heen heb ik de mooiste plekjes voor je verzameld, zodat jij nog maar één ding hoeft te doen: genieten!

Reisinspiratie rondreis Noorwegen

Trollstigen

Trollstigen

Trollstigen is een wereldberoemde, kronkelende bergweg met 9% hellingsgraad. Ook wij werden verliefd op deze Noorse schone. Lees snel waarom!

Lovatnet

Het Lovatnet is een prachtig meer nabij Loen, Sogn og Fjordane. Maar schijn bedriegt want dit meer draagt een tragische geschiedenis met zich mee..

Atlantische Weg

De Atlantische Weg is één van de 18 nationaal toeristische wegen van Noorwegen. En de weg draagt deze naam niet voor niets, want wat is ze prachtig!

Reisinspiratie wandelvakantie Noorwegen

Uitzicht over de Rauma vanaf Romsdalseggen

Romsdalseggen

De 10 kilometer lange wandeling over de Romsdalseggen trakteert je op spectaculaire vergezichten en het gevoel van lopen op wolken. Ga jij de uitdaging aan? Bereid je voor op de mooiste wandeling van heel Noorwegen!

Genieten van het uitzicht op de top van Mannen

Mannen

De berg Mannen kan ieder moment afbreken, naar beneden storten en een gigantische overstroming veroorzaken. Desondanks kun je gewoon naar de top wandelen en de meetapparatuur bewonderen. Hoe vet is dat?

Langfoss

De Langfoss heeft een ereplaats op de CNN-lijst van de 10 mooiste watervallen ter wereld weten te veroveren. En in de zomer kun je naar de top van deze waterval klimmen!

Prachtige zonsondergang op Litlefjellet

Litlefjellet

Ergens op een berg in Romsdal ligt een dromerig plekje verstopt: Litlefjellet (letterlijk 'kleine berg'). Dit is wat mij betreft één van de mooiste plekjes van Noorwegen.

Aurlandsdalen

Aurlandsdalen, één van de mooiste wandelroutes van Scandinavië, combineert glooiende bergwanden met een grote diversiteit aan plantsoorten & mineralen.

Besseggen

In Jotunheimen national park ligt een bijzondere bergkam: de Besseggen Ridge. De meren aan weerzijden hebben bijzondere kleuren en met een beetje geluk ontmoet je er rendieren!

Reisinspiratie winter in Noorwegen

Walvissafari

In het hoge noorden van Noorwegen kun je 's winters met Polar Charter op walvissafari. De uitgelezen kans om deze uiterst bijzondere dieren te ontmoeten!

Hondensledetocht

In Signaldalen, noord-Noorwegen kun je een adembenemende hondensledetocht maken door de bevroren vallei!

Noorderlicht

Waar kun je het beste naartoe voor het Noorderlicht? Hoe ontstaat dit natuurfenomeen en hoe leg je het op de gevoelige plaat vast? Ik vertel het je!

Niet gevonden wat je zocht?