Over Lost in Norvana

This article is also available in: Engels

Hei! Og velkommen til min blogg! Ik ben Michelle van Rossenberg en ik ben waanzinnig, hopeloos en smoorverliefd op Noorwegen. En rendieren. En hiken. En natuur. En avontuur.

Toen mijn vriend en ik in de zomer van 2015 meerdere keren van Noren te horen kregen dat we meer van het land hebben gezien dan zijzelf, drong het tot me door. Het zou toch zonde zijn als we niets met deze kennis en ervaringen zouden doen?! Onder het mom van ‘goede voornemens’ ging op 2 januari 2016 de kogel door de kerk: “Ik ga over onze avonturen bloggen!”

En over de naam hoefde ik niet lang na te denken. Noorwegen is voor mij vanaf het allereerste moment VEEL meer geweest dan een vakantieland. Het wandelen door de bergen wakkerde een vuur in mij aan dat sindsdien niet meer gedoofd is. In de bergen voel ik mij sterker dan ooit en zo vrij als een vogel, in Noorwegen voel ik me thuis en valt er een last van mijn schouders. Ik voel me zorgeloos, onthaast, dolgelukkig en word er overvallen door een gevoel dat ik niet eerder gekend had. In Noorwegen ben ik Michelle. In Noorwegen ben ik Lost in Norvana.

Nor·va·na

(nôr-vä′nə, nər-)

n.

1. often Norvana

a. A state in which the mind, enlightened as to the illusory nature of the self, transcends all suffering and attains peace because of being in Norway

b. A state in which the soul, having relinquished individual attachments and recognized its identity withthe true self escapes reality because of being in Norway

2. An ideal condition of rest, harmony, stability, or joy.

Lost in Norvana is een samensmelting van ‘Noorwegen‘ en ‘nirvana‘. Nirvana betekent letterlijk ‘uitblazing’. “De toestand dus waarin alle begeerte is gedoofd, geblust. Je wordt op geen enkele manier meer gehinderd door de dicatuur van je zintuigen. De staat van verlichting, verlossing, waar blijkt dat nooit meer een wedergeboorte = scheiding van het Ene, nodig is. Je bent in de ware zin des woords onsterfelijk geworden, eindelijk” (Bron: http://www.encyclo.nl/)

En daar zijn we dan. Lost in Norvana is niet langer alleen een Instagramaccount of Facebookpagina, maar een blog geworden. Met mijn verhalen hoop ik jou te inspireren om je dromen achter na te jagen, iets liever te zijn voor de natuur, bewuster te leven en vooral: meer te genieten. Op Lost in Norvana deel ik met veel liefde en plezier al mijn prachtige herinneringen, ervaringen, foto’s en tips voor een onvergetelijke tijd in Noorwegen. En eigenlijk alles wat daarmee in verband te brengen valt. Enjoy!

Heb je vragen over je reis naar Noorwegen, persoonlijke vragen, feedback over mijn site of interesse in een samenwerking? Neem gerust contact op via FacebookTwitter of onderstaand contactformulier!

4 reacties

  1. Wat een geweldig blog heb je! Prachtige foto´s en leuke verhalen, erg inspirerend, dank je 🙂
    Ben zelf ook smoorverliefd op Noorwegen!

Leave a Response