Over mij

This article is also available in: Engels

Hei! Ik ben Michelle (28) en ik ben smoorverliefd op Noorwegen. In de afgelopen jaren heb ik het land van oost naar west en zuid naar noord bereisd. Ik bezocht de onontdekte parels, trotseerde de bittere winters en wandelde talloze kilometers in de eindeloze Noorse zomers. Met al deze ervaring in mijn broekzak help ik jou graag met het verzorgen van een onvergetelijke reis naar en door Noorwegen!

Ga ook verdwalen!

Steeds weer als ik een reis naar Noorwegen aan het plannen was, liep ik tegen hetzelfde probleem aan: de meeste reisorganisaties organiseren helemaal geen reizen die passen bij wie ik ben en wat ik van een vakantie verlang. Ik wil ontdekken, verdwalen, eindeloos wandelen en bovenal: op plekken komen die niet in de Lonely Planet staan. Ik wil de mensen leren kennen, de keuken leren kennen, doen wat de locals doen. Niet in files met andere Nederlanders naar een uitkijkpunt rijden en vervolgens met diezelfde mensen op één camping verblijven.

Dus ging ik mijn eigen vakanties samenstellen. Daarvoor speurde ik eindeloos het internet af, las ik honderden recensies en blogs, ploos ik talloze Instagramaccounts uit, wandelde ik kilometers over Google Maps en ontdekte ik door vallen en opstaan de mooiste plekken in Noorwegen. Nu wil ik al die verzamelde kennis delen en jou helpen met het maken van een reis die je het èchte Noorwegen laat zien. Het liefst maak ik een reis helemaal op maat, maar voor de besluiteloze reiziger bied ik pakketreizen aan – die overigens helemaal aan te passen zijn naar jouw wensen, behoeftes en dromen.

Met mijn liefdevol samengestelde reizen hoop ik mensen te inspireren om verder te kijken dan de gebaande paden. Alleen op die manier leer je een land echt kennen en kom je pas ècht in contact met de natuur. Je kunt tenslotte pas van de natuur houden, als je haar leert kennen. En als je haar leert kennen, kun je wat liever voor haar zijn, wat bewuster gaan leven en vooral: meer gaan genieten. Op Lost in Norvana deel ik daarom met veel liefde en plezier al mijn prachtige herinneringen, ervaringen, foto’s en tips voor een onvergetelijke tijd in Noorwegen, maar kun je ook terecht voor een gepersonaliseerd reisvoorstel op maat.

Het ontstaan van Lost in Norvana

Toen ik in de zomer van 2015 meerdere keren van Noren te horen kreeg dat ik meer van het land had gezien dan zijzelf, drong het tot me door. Het zou toch zonde zijn als ik niets met deze kennis en ervaringen zouden doen?! Onder het mom van ‘goede voornemens’ ging op 2 januari 2016 de kogel door de kerk: “Ik ga over mijn avonturen bloggen!”

En over de naam hoefde ik niet lang na te denken. Noorwegen is voor mij vanaf het allereerste moment VEEL meer geweest dan een vakantieland. Het wandelen door de bergen wakkerde een vuur in mij aan dat sindsdien niet meer gedoofd is. In de bergen voel ik mij sterker dan ooit en zo vrij als een vogel, in Noorwegen voel ik me thuis en valt er een last van mijn schouders. Ik voel me zorgeloos, onthaast, dolgelukkig en word er overvallen door een gevoel dat ik niet eerder gekend had. In Noorwegen ben ik Michelle. In Noorwegen ben ik

Lost in Norvana.

Uitzicht over de Rauma vanaf Romsdalseggen

Wat betekent ‘Lost in Norvana’?

Lost in Norvana is een samensmelting van ‘Noorwegen‘ en ‘nirvana‘. Nirvana betekent letterlijk ‘uitblazing’. “De toestand dus waarin alle begeerte is gedoofd, geblust. Je wordt op geen enkele manier meer gehinderd door de dicatuur van je zintuigen. De staat van verlichting, verlossing, waar blijkt dat nooit meer een wedergeboorte = scheiding van het Ene, nodig is. Je bent in de ware zin des woords onsterfelijk geworden, eindelijk” (Bron: http://www.encyclo.nl/)

Nor·va·na

(nôr-vä′nə, nər-)

n.

1. often Norvana

a. A state in which the mind, enlightened as to the illusory nature of the self, transcends all suffering and attains peace because of being in Norway

b. A state in which the soul, having relinquished individual attachments and recognized its identity withthe true self escapes reality because of being in Norway

2. An ideal condition of rest, harmony, stability, or joy.

 

Vragen, suggesties of persoonlijk reisadvies?

Heb je vragen, suggesties of wil je persoonlijk reisadvies? Neem gerust contact op via FacebookTwitter of onderstaand contactformulier!

8 reacties

 1. Wat een geweldig blog heb je! Prachtige foto´s en leuke verhalen, erg inspirerend, dank je 🙂
  Ben zelf ook smoorverliefd op Noorwegen!

 2. Hey Michelle,

  Ik ben net terug van enkele dagen Noorwegen en ik begrijp je gevoel voor dit prachtig land.
  de innerlijke rust die je vindt tijdens het beklimmen van fjorden of wandelen langs de watervallen bracht me helemaal in een Zen gevoel.
  Rampestreken (Andalsnes) was een heel leuke beklimming, zeker wanneer je de top bereikt waar je het stenen huisje ziet staan en de prachtige fjorden eromheen.
  Jammer genoeg ben ik maar enkele dagen geweest (met cruiseschip) maar ik sta te popelen om meer te ontdekken van deze natuurpracht die Noorwegen te bieden heeft.
  Heb je enige suggesties qua beklimmingen?
  Groeten,

  Philip

  1. Hey Philip!
   Wat tof dat je ook onlangs het concept van ‘Lost in Norvana’ zijn hebt ervaren! Er is niets dat dat gevoel kan evenaren..
   Als je in mijn menu op de categorie ‘wandelen’ klikt, kun je alles lezen over mijn favoriete wandelingen. Romsdalseggen is veruit mijn favoriet, daarvan is Rampestreken een onderdeel. Ook Aurlandsdalen vind ik te gek, maar dat is meer wandelen dan klimmen. Ik vond ook de wandeling naar Buerbreen in Folgefonna National Park en de klim over Besseggen in Jotunheimen erg bijzonder. Veel plezier met het ontdekken van Noorwegen en stuur me gerust een e-mail als ik je nog verder kan helpen. 🙂
   Groetjes

Leave a Response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.