Hondensledetocht
Safari's & excursies,  Winter in Noorwegen

Hondensledetocht door de bevroren vallei in noord-Noorwegen

Tijdens onze onvergetelijke sprookjesweek in Tromsø vorig jaar, hebben we op de vierde dag een hondensledetocht gemaakt. Hét moment dat ik verliefd werd op het gevoel van op een hondenslee staan. En later dat jaar ook de grote inspiratie voor het meedoen en drive voor het winnen van Fjällräven Polar. De liefde is nooit meer over gegaan, eigenlijk. Dit is hoe het allemaal begon..

Omdat Noorwegen langzaam maar zeker weer bedekt wordt onder een sneeuwdeken, vond ik dat het wel eens tijd werd om een blog te schrijven over mijn kennismaking met hondensledetochten. Ik heb namelijk op die dag mijn hart achtergelaten bij de huskies in kamp Tamok en kan iedereen aanbevelen om op pad te gaan met de mensen van Lyngsfjord Adventure.

Hondensledetocht

Hondensledetocht bij Lyngsfjord Adventure

Lyngsfjord Adventure organiseert de hele winter door twee keer per dag een hondensledetocht. Je kunt kiezen voor een dagtocht (09:00-16:00 inclusief reistijd) of een avondtour (17:00-0:00). Tijdens de tocht bestuur je zelf de hondenslee en verken je de prachtige bevroren toendra in Signaldalen, rondom kamp Tamok. De sledetocht is all-inclusive. Dat betekent dat het avontuur geheel verzorgd is. Van kleding en lunch tot ophaalservice in Tromsø en een Engelssprekende gids. Je hoeft nergens zelf aan te denken! Behalve aan je fototoestel.

Hondensledetocht Noorwegen

Op avontuur over de bevroren toendra

De sledetocht zelf duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. In dit tijdbestek leg je zo’n 10 a 12 kilometer af met de slee. Per team van twee krijg je één slee met vier (Alaskaanse) huskies om te besturen. Halverwege de tocht is er een korte pauze, dan kun je bijvoorbeeld van ‘chauffeur’ wisselen, zoals wij dat ook deden. Wij ondernamen dit avontuur in januari en ik had voor het eerst in mijn leven bevroren wimpers bij terugkomst. Wat was het koud! Maar wat een bijzondere ervaring om de ijzige stilte in de vallei te horen en niets anders dan de krakende sneeuw onder je slee.

Hondensledetocht Noorwegen

De hoofdrolspelers

De honden zijn zó enorm lief en zo fanatiek. Het zijn echte knuffelkonten, maar als ze eenmaal mogen rennen, hebben ze nog maar oog voor één ding: zo hard mogelijk de slee voort trekken. Als je op de slee staat voel je de ijskoude wind door je haren wapperen. Als je voorop de slee zit echter, moet je nog wel eens bukken om te voorkomen dat je poep in je gezicht krijgt.. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Hondensledetocht

Deze hondensledetocht maakte onze reis naar noord-Noorwegen nóg een stuk mooier. Ik kan het iedere dierenliefhebber van harte aanbevelen. Zéker de nachtvariant, want wie wil er nu niet op een hondenslee staan onder het Noorderlicht?!

Wil je ook een onvergetelijk winteravontuur meemaken? Boek dan je eigen hondensledeavontuur bij Lyngsfjord Adventure!

Persoonlijk reisadvies

Wil je hulp met het samenstellen van jouw droomreis naar en door Noorwegen? Of het organiseren van je reis compleet uit handen geven? Neem contact met mij op en dan ben jij straks ook Lost in Norvana!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.