Fjällräven Polar 2018
Fjällräven,  Nieuws

Wil jij een plek in Fjällräven Polar 2018 winnen?

Heb jij je de afgelopen maanden vergaapt aan het beeldmateriaal van en de verhalen over mijn Polar avontuur? Dan heb ik goed nieuws voor je! Aanstaande donderdag 16 november, gaat namelijk opnieuw de race van start. Je krijgt een maand de tijd om een plekje te veroveren in Fjällräven Polar 2018! En het goede nieuws is: ie-de-reen mag meedoen! Of je nu ervaring hebt of niet, nog nooit in je leven sneeuw hebt gezien of (net als ik ooit) al te beroerd bent om naar de supermarkt te fietsen.. Het maakt allemaal niet uit.

Fjällräven Polar 2018

Fjällräven Polar 2018

Fjällräven Polar is een heel bijzonder winteravontuur in de Arctische wildernis. Avonturiers van over de hele wereld leggen 300 kilometer op een hondenslee af door noord-Noorwegen en noord-Zweden. Daarbij hoort ook kamperen in de sneeuw, het verzorgen van de honden en het koken van je eigen maaltijden. De reis brengt de gelukkige winnaars van Signaldalen in Noorwegen naar Väkkäräjärvi in Zweden. Tijdens de reis leer je alle skills die je nodig hebt om te overleven op de bevroren toendra. Bovendien zorgt Fjällräven voor AL je uitrusting waarvan je een groot deel mee naar huis mag nemen na afloop!

Fjällräven Polar 2018

Hoe doe je mee?

Meedoen is simpel, maar niet makkelijk! Schrijf een knaller van een motivatie en/of maak een superinspirerende video en plaats deze aanstaande donderdag op je Polarprofiel op de website. Zorg dan dat je vóór 14 december de meeste stemmen van de groep waarin je meedoet hebt weten te verzamelen óf dat je opvalt bij de jury. Hoe gekker hoe beter! Uit ieder land zullen namelijk twee winnaars zijn aan het einde van de race: 1 winnaar met de meeste stemmen en 1 winnaar gekozen door de jury.

Fjällräven Polar 2018

Wat is er nieuw?

Dit jaar zijn er 10 categorieën waarin je kunt meestrijden. De landen zijn gehusseld en opnieuw ingedeeld, zodat landen die voorgaande jaren vrijwel kansloos waren, dit jaar een grotere kans hebben om een plekje te veroveren. Dat betekent dat de wedstrijd er dit jaar zo uit gaat zien:

1. Regio ‘Nordic’ Oost: Zweden/Finland/Baltische staten
2. Regio ‘Nordic’ West: Noorwegen/Denemarken/IJsland
3. Regio Mediterraans: Frankrijk/Italië/Spanje/Portugal/Griekeland/Turkije/Cyprus
4. Regio UK/Benelux: UK/Ierland/Benelux
5. Regio DOZ: Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland
6. Regio Centraal Europa: Polen/Tsjechië/Slowakije/Hongarije/Slovenië/Kroatië/Bosnië en Herzegovina/Servië/Albanië/Roemenië/Moldavië/Macedonië
7. Regio Azië 1: Zuid Korea/Japan/Taiwan/Indonesië/Filipijnen
8. Regio Azië 2: China/Thailand/Maleisië/Vietman/Signapore/Australië/Nieuw-Zeeland
9. Regio Noord-Amerika: USA & Canada
10. Regio ‘World’: Alle landen die buiten bovenstaande categorieën vallen

Fjällräven Polar 2018

Tips van een ervaringsdeskundige

Ik ontvang vanuit verschillende landen berichtjes van mensen die heel graag mee willen doen met Fjällräven Polar 2018 en op zoek zijn naar dé gouden tip om te winnen. Omdat ik de moeilijkste niet ben, hier mijn tips op een rijtje:

  • Wees jezelf, wees echt en spreek vanuit je hart;
  • Laat je niet intimideren door filmpjes van anderen die gemaakt zijn met dure camera’s. Je kunt met je telefoon ook heel veel leuke dingen doen als je een beetje creatief bent;
  • Kies of je voor de jurystem wilt strijden óf voor de publieksstem, zodat je je kunt focussen op een bepaald soort campagne;
  • Zorg ervoor dat je iedereen in je netwerk vertelt waar je mee bezig bent en vraag ze om hulp, ideeën en connecties die je verder kunnen helpen;
  • Wees zelfverzekerd. Ga niet bij de pakken neer zitten als het even niet lukt, maar laat het je motiveren om iets nieuws te bedenken;
  • Je moet schaamteloos zijn. Denk je dat iets écht heel gek is? Dan moet je het JUIST doen!;
  • Werk samen met mensen uit andere landen die hetzelfde doel hebben. Zij zijn geen concurrent en kunnen je helpen gemotiveerd te blijven;
  • Tot slot: Blijf lief voor elkaar. Het is en blijft een wedstrijd, maar je hebt allemaal dezelfde droom. Maak elkaar niet zwart en blijf beleefd. Laat zien dat jij de Polar spirit bezit!

Mocht je me dingen willen vragen, mag dat altijd. Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een bericht op Facebook.

Polar 2018

Neem jij het stokje van mij over?

Na dit onvergetelijke avontuur, ben ik dus officieel onderdeel van de Polar familie; een familie die uit minder mensen bestaat dan dat er ooit mensen op Mount Everest hebben gestaan. Hoe bijzonder is dat?! Wil je ook deel uitmaken van deze familie en ben jij van plan het stokje van mij over te nemen in 2018? Schrijf je dan aanstaande donderdag in en ga de strijd aan! Meer informatie vind je op de website van Fjällräven Polar.

Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan onderstaande 26 minuten durende aftermovie van 2017. Ik krijg er in ieder geval geen genoeg van!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.