Uitzicht over de verlichte haven van Tromso op een donkere winterdag
Winter in Noorwegen

Tot rust komen in Pust sauna Tromsø

In het hart van het prachtige Tromsø, middenin het drukke stadsleven, ligt een verborgen bron van ontspanning: de Pust sauna. De prachtig verlichte eyecatcher in de haven is niet alleen een plek om tot rust te komen, maar biedt ook nog eens een betoverend uitzicht over het noord Noorse landschap. 

Pust sauna concepten

De Pust sauna’s zijn onderdeel van een laagdrempelig sauna concept en op meerdere plekken in Noorwegen te vinden. Naast Tromsø, beschikken ook Kadettangen, Sortland en Bodø over een idyllische Pust sauna. Het moderne, minimalistische design met grote ramen zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen terwijl je geniet van het natuurschoon om je heen. En laat dat nu net dé weg naar mijn hart zijn!

Vrouw in zwart badpak op witte handdoek in houten sauna

Hoe bereik je de Pust sauna in Tromsø?

Heel eerlijk? Wij liepen er de eerste keer straal voorbij. Maar gelukkig valt de sauna goed op met haar mooie verlichting! Zo ontdekten we al snel de trap naar beneden – tegenover het Clarion Collection Aurora hotel – richting de aanlegplaatsen in de haven. Aan het einde van de aanlegplaatsen, zie je de lampjes van Pust al snel opdoemen. 

Aanlegplaats in de haven van Tromso

Een bezoek brengen aan Pust

De sauna is erg kleinschalig en onbemand. Er is plek voor maximaal twaalf personen per keer. Je moet dus wel vooraf reserveren via de website van Pust

Hier heb je vier opties: 

  • 1 uur saunabezoek voor 300NOK per persoon; 

  • 2 uur saunabezoek voor 450NOK per persoon;

  • De hele sauna afhuren voor een uur voor 3600NOK;

  • De hele sauna afhuren voor twee uur voor 4000NOK. 

Je krijgt na het reserveren een bevestiging in je mail en op de dag zelf een code om de deur te openen. Vergeet niet om zelf badkleding, een handdoek en eventueel slippers mee te nemen!

Aan weerszijden van de sauna zitten kleedkamers (mannen links en vrouwen rechts) met kastjes om je spullen in te doen. Ook is er een (koude) douche aanwezig. Omdat de afvoer daarvan in de zee terecht komt, wordt vriendelijk verzocht om geen shampoo of zeep in deze douche te gebruiken. 

Vrouw in weerspiegeling van beslagen raam in sauna
Kleedkamer van houten sauna

Ontspanning in het hart van Tromsø

Wij vonden ons bezoek aan Pust een ervaring die we niet over hadden willen slaan. Even helemaal tot rust komen in een sauna als het buiten écht heel koud is, heeft toch iets bijzonders. Daarnaast is een saunabezoek natuurlijk heel goed voor je bloedsomloop, spijsvertering en de immuunrespons van je lichaam. Een win-win dus.

Een duik in de Noorse zee

Als je een waaghals bent, kun je direct buiten de sauna een duik nemen in het ijskoude zeewater. Waar dat goed voor is? Een duik in koud water zorgt voor de aanmaak van het gelukshormoon endorfine en helpt met het trainen van je weerstand en bloedsomloop. Ook voorkomt het hoofdpijn en benauwdheid als gevolg van een oververhit lichaam. 

Daarna wil je natuurlijk nog wel even terug in de sauna stappen. Ik moet toegeven, het was niet eens zo héél koud. En door de mooie verlichting zag het water er zelfs heel aantrekkelijk uit.

Vrouw in zwart badpak op zwemladder in haven

Nagenieten in Pust Kafé Tromsø

Wil je na je saunabezoek nog even nagenieten in een gezellig café? Met je toegangsbewijs krijg je korting in het Pust café op vijf minuten loopafstand van de sauna. Je kunt hier genieten van goede koffie, brunch, natuurwijn en zelfs yoga sessies. 

Ons bezoek aan Pust sauna in Tromsø was gesponsord. Dat betekent dat ik het bezoek in ruil heb gekregen voor dit artikel. Dat betekent echter niet dat ik geen eerlijke blogs schrijf. Mijn ervaringen zijn altijd 100% transparant en oprecht. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.